380 literen

Startet 2009 og er fortsatt i drift i dag.
Karet ble virkelig bygd av fra grunnen av og opp. Fikk tak i et brukt kar. Dette skar jeg ned, fjernet all silikon og rengjorde platene på før de ble limt sammen på nytt. Bygde så et møbel som jeg kunne ha i stua.
Mer info om dette i en byggetråd på: https://saltvannsforum.no/topic/19986-fra-grunnen-av-og-opp/#comments

En tidlig periode med mye montipora arter. Ting vokste godt og det var åpenbart en næringssammensetning som passet montipora veldig bra.

Så kom en tid da man prøvde få inn andre sps. Montipora måtte vike plassen og karet bar preg av ommøbleringen. Næringsverdiene kom noen ganger for langt ned og medførte visse problemer.
En stund var det stor overvekt av pocillopora og seriatopora arter, spesielt rosa hystrix.

Det gikk en lang stund før akvaskapen hadde vokst seg til og karet hadde fått et helt nytt utseende. Jeg ville prøve skape en sentral «bommie», en korallansamling ut fra en stein, og ble ganske fornøyd med resultatet til slutt.

Etter denne tiden ble et nytt og større kar satt opp en annen plass i huset. Det gamle karet skulle fortsatt få stå med koraller så lenge det ikke ble for mye arbeid med å drifte 2 korall akvarier. Det viste seg å gå bra med stor margin. Mye stein og koraller ble flyttet ut av 380 literen, men nye kom også inn. Nye korallarter fikk sakte etablert seg fra fragger så små at de var mer å regne som fnutter. Men sånn er tiden, fnuttene er små, vanskelige å finne og tar en halv evighet å få dem til å bli kolonier. Film fra desember 2019 her:
https://www.youtube.com/watch?v=7MbhruhPXtg

Oktober 2021
Våren 2022