Formering

Koraller formeres nesten utelukkende ved avleggere.Det har allikevel skjedd et par ganger at visse sps har klart å danne små kolonier spredt rundt om i karet av seg selv. De 4 sps korallene som klarte dette var:
Pocillopora damicornis, vanlig.
Pocillopora damicornis, kraftig.
Seriatopora guttatus, green tip.
Seriatopora calendrium, «birds of paradise».

Det er noe kjent at pocillopora kan gjøre dette i visse kar men jeg finner ingen info om dette på de to andre artene. Nå har det vært stor forskjell i «suksessrate» på disse korallene. Den vanlige damicornis har klart dette flere ganger og faktisk til en sånn grad at det ble problematisk.
De andre var et godt stykke unna når det kom til både antall ganger de klarte formere seg på denne måten, samt hvor mange kolonier de klarte danne.
Pocillopora type kraftig gjorde det bare 3-4 ganger og fikk et fåtall kolonier. Calendrium gjorde det 2 ganger og bare siste gangen fikk oppmot 15 kolonier. Guttatus har bare gjort det en eneste gang men fikk fram sikkert 30-40 kolonier da.
Den siste hendelsen var i 2017 og var også den største. Det var bare kraftig pocillopora som ikke spredte seg. De 3 andre gjorde det på samme tid og med veldig god suksess. Det ble et stort antall små kolonier og en utrenskning måtte til etter som månedene gikk da de ble vel tett mellom mellom korallene. Det er mulig det ble noen krysninger mellom seriatopora artene fordi jeg ser forskjeller som er underlige på noen kolonier. Vil prøve å fragge og sjekke utvikling for å se om dette har skjedd.