SPS

Alle sps koraller kan utvikle seg veldig forskjellig alt etter hvilke forhold den vokser under. Derfor kan to kolonier bli helt forskjellige av utseende selv om de kommer fra akkurat samme moderkolonien. Dette kan skje om den bytter akvarium, eller om noe forandres i det karet den står i. Forandringene kan være et resultat av alt tenkelig fra lysoppsett og vannstrøm til sporstoffer og biologiske påvirkninger.
Når en nydelig glødende fargeklatt av en fragg kan bli en stygg brun pinne, er det greit å vite at dette kan reverseres og i mange tilfeller kan en nyanskaffelse som så mindre pen ut som fragg utvikle seg til den nydeligste koloni.

Viktig! En fragg bør kjøpes ut fra hvordan moderkolonien ser ut og ikke etter hvordan selve fraggen ser ut. Dette fordi en fragg kan finne på å vokse/farge ut/endre seg på underlige måter før den blir koloni. Dette skjer veldig ofte!

Bestillingsnr. i parentes (…)
Ønskelister med korallnavn og nr sendes på post@konradskorallfarm.no og så tar jeg kontakt før endelig bestilling settes opp.

Lysgrå knappefarge og manglende pris betyr det at det ikke er fragger tilgjengelig for øyeblikket.

Priser vil kunne variere alt etter hva jeg har tilgjengelig, vekst, vanskelighetsgrad og etterspørsel m.m. Hovedfokus er å spre hobbyen. Derfor er også de mindre vanskelige koraller billigere. Er behjelpelig med noe starthjelp og tips som kan spare akvaristen for titusener i utstyr, eller for å rette opp i ting om man har kjørt karet bittelitt i grøfta.

SPS arter og da særlig innen akropora er vanskelige å få en sikker id på. Svært ofte blir korallene solgt under feil navn, bare som uspesifisert type eller med et fancy kallenavn som det blir mer og mer av. Det siste løser ikke på noen måte problemet hvis man også setter feil navn på signaturkorallen. Selv om jeg har brukt veldig mye tid på å identifisere korallene, og fortsatt driver med det, kan jeg ikke garantere at listen er feilfri. Blant nettsteder som er brukt:
http://www.coralsoftheworld.org/page/home/
http://blog.coralwonders.com/en/