Seriatopora hybrid «The cuckoo»

Denne er rett og slett unik siden den er et resultat av en massegyting som skjedde for noen år siden. Etter hvert dukket små kolonier av 4 arter. Seriatopora guttatus green tip, Seriatopora caliendrum «birds of paradise», pocillopora brevicornis og pocillopora damicornis. Men blant koloniene dukket det også opp noen variable seriatopora. Disse kunne være forskjellige selv om de vokste opp rett ved siden av hverandre. Dette er høyst sannsynlig en krysning mellom guttatus og caliendrum. De er i hvert fall forskjellige, om enn varierte, fra foreldrene som ellers alltid har gitt avleggere som blir tro kopier av seg selv.
«The cuckoo» vokser veldig raskt og får lysegrønne polypper over hele korallen, ikke bare i tuppene. Jeg har valgt ut kolonier med den metallisk gulgrønne grunnfargen typisk for paradise siden guttatus mangler dette helt.

Hybridisering er sjeldent men her er et annet tilfelle: https://reefbuilders.com/2021/02/26/blue-zing-birdnest-is-a-unique-cross-of-popular-seriatopora-strains/
og oppfølgingen:
https://reefbuilders.com/2021/12/15/hybrid-birdnest-coral-review-lazys-blue-zing/

2 avkom som har vokst opp ved siden av hverandre. Den til høyre har lyse grønne polypper over hele kolonien.
Den originale Birds of paradise med hvite tupper og lilla polypper.
Den originale guttatus med lyse grønne polypper i tuppene. Samme grønne fargenyanse man finner igjen på hybridene.
«The cuckoo»