Om

Man blir aldri utlært...

Født i 1972 og ble tidlig interessert i naturen. Startet opp med saltvannsakvarie i 1999 og fikk tak i de første sps koraller i 2005. Siden den gang har interessen bare blitt større.
Med saltvannsakvarie får man en enestående mulighet til å studere, fundere over og mestre et lite men komplekst akvatisk økosystem.
En helt ny verden åpnet seg for meg og motiverte til dypdykk i litteraturen for å skaffe seg kunnskap til å forstå hvordan biologien fungerte.
Samtidig ble kjemi og estetikk viktige områder man måtte innom. Teknisk innsikt måtte til for å bygge systemene som skulle opprettholde livet i små gjennomsiktige kar. Man måtte være edruelig i forhold til å håndtere komponenter som går på strøm i nærheten til sjøvann, forstå hvorfor lys ikke bare er lys og sette seg inn i sykdommer, parasitter og karantene.
I det hele tatt kan det være veldig mye man kommer borti om man går inn i saltvannshobbyen og er nysgjerrig av natur.
Etter hvert økte forståelsen og jeg sitter igjen med en stor takknemlighet til naturen og at man er så heldig at får være en del av den. Jeg har bare såvidt skrapt i kunnskapen om tropiske korallrev. Det er et hav igjen å lære.