Turbo brunneus

Turbo brunneus er en snegl som blir mellom max 3 til 4 cm i diameter hvis den har mye algemat gjennom hele livet. Det mer typiske er at den blir mellom 1,5 og 2,5 cm hvis det er mange av den og det er lite mat.
Veldig ofte blir helt andre arter (gjerne i Astrea og Trochus familien) solgt som turbosnegl i butikker og på nett. Dette kommer av ren uvitenhet og slett arbeid fra selgers side. Selv om en snegl fra eksportør kom inn til butikk som «turbosnail» så skal seriøse forhandlere lett klare rette opp i dette siden det er så store forskjeller på artene både i utseende og adferd.

Turbo brunneus lever omtrent like lenge som andre snegler, (og eremitter og reker for den saks skyld) opptil 4-5 år hvis de er heldige. Det er vel denne arten som har de minste vanskelighetene med å snu seg om de faller ned på finkornet sand. De tåler det aller meste men kan dø av giftige dinoflagelater (f.esks Gambierdiscus toxicus) samt bli lammet og dø hvis det er lommer med hydrogensulfid (H2S, svarte flekker inni stein og under sand).
Sneglen er enkel å få til å formere seg i akvarier.